10 september, 2010

Nyårslöfte i september

Varje natt den 31 december avger man de där livsomvälvande löftena som man hoppas, hoppas att man ska kunna hålla i alla fall första kvartalet. Jag har nu gett mig själv ett sådant löfte denna den 10 september: jag ska lära mig ett nytt ord varje dag. Och jag ska dela med mig av mina kunskaper här.

Så om du ska skriva högskoleprovet i oktober så har du mitt vallöfte på att du kommer att klara orddelen bättre om du följer mina inlägg. Och om du inte ska skriva högskoleprovet så borde du följa med ändå för allmänbildningens skull - alla ska med!

Och du! Mejla gärna förslag på ord som jag borde lära mig om jag inte kan dem: mea.bryntesson@sprakkonsulterna.se

7 kommentarer:

 1. Kul Mea - jag ser fram emot lärandet. Även om vi engelskakunniga redan hade koll på abakus förstås.

  SvaraRadera
 2. Hade vi? Jag kan inte påstå att jag har hört det förut! Tack för att du allmänbildar oss, Mea :)

  SvaraRadera
 3. Allmänbilda mig!

  SvaraRadera
 4. Jag har idag lärt mig att prata östgötska! "Knort" (med kort o-ljud, alltså inte långa o och inte som å, det tog en stund innan det satt), "häschigt" (stavning oklar) och "det spörs".

  Ja, jag vet att jag nu glider in på dialektspåret och det var väl inte meningen, men jag blev så exalterad. Räknas dessa? Då har du ord för hela helgen.

  SvaraRadera
 5. Förresten ser det lustigt ut här när man ska välja profil för att kommentera. I rullisten finns alternativet Namn/webbadrsss

  SvaraRadera
 6. @ Kaolina: Tack! Jag har använt ordet knort i flera decennier och har aldrig riktigt fattat var jag har fått det ifrån. Trodde ett tag att jag hade hittat på det själv. Men nu förstår jag att jag har lärt mig det av en östgöte.

  Dialektord är kul!

  SvaraRadera
 7. @ Kolina: Det var ju ett pinsamt korrfel, och ett som vi tyvärr inte kan rätta till eftersom det hör till Bloggers del av bloggen.

  SvaraRadera