24 september, 2010

I universum pratar alla engelska

Jag såg en dålig science fiction på tv igår. Vad jag förstod var det inte några som var från jorden alls. Med viss reservation för att jag missförstått något - filmen fick inte direkt min odelade uppmärksamhet. Men en sak är jag helt säker på: både de som invaderade, de som invaderades och de som hamnade i kläm däremellan pratade engelska.

Ikväll visas Stargate Atlantis på tv, en film som bygger på tvserien med samma namn. I tvserien kliver de in i sin stjärnport och landar på främmande planeter. Oavsett vilka som bor där och hur utvecklade samhällena är pratar alla de möter - just det! - engelska.

De må slåss mycket i universum, men språkförbistring är alltså ett problem som bara finns här på jorden! :-)

2 kommentarer:

  1. När jag lyssnade på Morgonpasset i morse pratade programledarna om den nya FN-utomjordingsambassadören, eller vad hon nu kallas. Den ena programledaren började fantisera om vad utomjordingarna skulle säga när de kom till jorden, och han började förstås genast prata engelska. Men de andra två programledarna reagerade faktiskt på det och frågade varför utomjordingarna skulle prata engelska! Det gav mig något att le över.

    SvaraRadera
  2. http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/AliensSpeakingEnglish

    SvaraRadera