20 juli, 2010

Stava rätt är inte lätt

Östersund är en rondelltokig stad. De senaste åren har det byggts mängder av rondeller, och den senaste invigdes häromdagen. Den har blivit veckans snackis bland jämtarna. Men det är inte själva cirkulationsplatsen det snackas om, nej det är skylten!

Tack snälla ltz.se och Håkan Lutman för lånet av bilden

I Östersundspostens artikel om den snurriga skylten skrattar chefen för kommunens trafikavdelning till när han ser skylten och konstaterar att "det mesta är rätt". Jo, 2 felstavade ord av totalt 16 är väl kanske inte katastrofalt uselt. Men östersundarna tycker nog ändå att det är riktigt illa. Det är rätt pinsamt att bo i en stad där kommunen inte kan stava till sjukhus eller vet att badhuset fått namn efter Storsjön, den stora sjö som är en central del av Östersunds stadsbild.

Det visade sig att det var skyltleverantören som klantat till beställningen. När skylten sattes upp såg man misstaget men för att inte behöva skjuta upp invigningen satte man upp den ändå. Efter semestertiderna kommer skyltleverantören att få en ny beställning. Då kommer allt på skylten att bli rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar