27 oktober, 2010

"Det är väl det finaste man kan vara: begriplig"

Visste du att det finns en Begriplighetsgala där man delar ut ett årligt Begriplighetspris? Eftersom jag arbetar med (och brinner för) att göra information begriplig borde gårdagen ha varit inringad i min kalender sedan flera månader tillbaka, men jag hade inte hört talas om detta begriplighetspris förrän idag. I år delades det ut för tredje gången, och det var fotbollskommentatorn Glenn Strömberg som fick ta emot det. Jag älskar hans ödmjuka kommentar som du ser i rubriken till det här inlägget. Grattis Glenn!

Det är kommunikationsbyrån Publik som delar ut priset till den person som "lyckats få dig att förstå ett krångligt ämne lite bättre, eller som har lyft fram en krånglig fråga och gjort den mer begriplig". Du hittar mer information på webbplatsen obegripligt.se (som vid första anblick mest liknar tjuvtittat.se men som faktiskt innehåller lite information om begriplighetspriset). Läs också Publiks pressmeddelande från igår samt notiserna på DN.se och Aftonbladet.se.

1 kommentar:

  1. Begriplig är inte det finaste man kan vara. Det är snarare lägsta tillåtna. "Texten är begriplig" formligen ropar efter ett "men...".

    SvaraRadera