17 januari, 2014

Orden trendar bland tatueringarna

En vän till mig är tatuerare. Han tatuerar vackra, färgglada och beständiga bilder på folks kroppar. Det händer förstås också att han skriver på dem. Hjälp, tänker jag ibland när vi pratar om hans jobb, vilken mardröm det vore att göra korrfel! Nu verkar det inte ha hänt honom, men det måste ju hända ibland? ”Size the day”, liksom?

Även om min vän oftast tatuerar bilder är det orden som är den starkaste tatueringstrenden. I alla fall enligt en artikel i DN. Vårt textbaserade samhälle ger texten företräde framför bilder, och det märks även på motiven vi väljer att pränta in i huden. 

1 kommentar:

  1. Inlägget väcker ett högstadieminne till liv: På bilden jobbade min kompis jättelänge med en illustration på ett örngott. Hon gjorde en skiss, fick ett okej av läraren, började med att göra konturer på tyget, fyllde i med textilfärg. Projektet tog ett par lektioner.

    Först när hon var så gott som färdig påtalade vår engelsktalande (och just då ganska sadistiska) lärare att hon hade stavat fel: på det fina örngottet stod det nämligen Sweat dreams, inte Sweet dreams, med stora fylliga bokstäver. Som tröst hjälpte han henne att göra om det, men ändå. Jag tror inte att hon drömde särskilt sött om honom.

    SvaraRadera