11 september, 2013

Min favoritbok, del 3 – en stor och viktig liten bok

Det är den elfte september i dag. Datumet får mig att reagera – det är ett datum som många associerar med död och katastrof. Jag tänker ”nine-eleven” och ser det amerikanska sättet att skriva datumet på framför mig: 9/11, jag tänker Anna Lindh som dog för tio år sedan i dag, och på andra tragiska olyckor som drabbat människor just det här datumet. Och sedan tänker jag att det är många barn som drabbats och som drabbas, när de förlorar sina föräldrar i olyckor och sjukdomar.

En bok som vet hur det är

En av mina favoritböcker är Dödsviktigt av Mia Berg. Det är en bok om döden, eller rättare sagt, en bok till de barn som förlorat och sörjer en förälder och till alla oss som finns runt omkring – kompisar, släktingar och andra närstående. Jag kom i kontakt med boken när jag korrekturläste den, och upptäckte en stor liten bok om ett viktigt ämne, skriven av någon som vet, om dem som vet hur det är att själva förlora en förälder.


En bok som ger råd

Det kan vara svårt att veta hur man ska närma sig den som sörjer, och varje individs sorgearbete är unikt. Ändå lyckas boken ge tänkvärda råd utan pekpinnar och blir ett välkommet stöd. Böcker som den här, som kunnigt räcker ut en hand och gör sorgen mindre ensam, är verkligen värda att få en plats som viktiga favoritböcker i våra hjärtan och hem.

1 kommentar:

  1. Susanne Blomkvist11 september 2013 14:33

    Det låter som en fin bok. Tack för tipset!

    SvaraRadera