01 oktober, 2009

Intralog och bejaga

Vad kul det är med kreativitet! Jag träffade idag en man som vägleder företagsledningar. Han är alltså, som det så populärt kallas, coach. Efter många år och lång erfarenhet har han funnit att det saknas ord för en del av de företeelser han vill beskriva.

Intralog, det är när du för en dialog med dig själv och anstränger dig för att stanna upp och lyssna på dig själv. Bejaga betyder att du tar kommandot över dig själv, tar ansvar för dina beslut och vågar stå upp för dem. Säg inte att du måste gå, utan ta ansvar för ditt beslut och säg att du vill gå. Vill du inte gå, så se till att du inte behöver gå. Men är du på väg någonstans där du anser att du behöver vara, våga stå för det och göm dig inte bakom måste. Ungefär så.

Vare sig de nya orden kommer av påhittighet eller av behov är det berikande med lite nyord tycker jag. Min nya bekantskap har till och med uppfunnit ett ord som han nu håller på att registrera som ett nytt begrepp inom hans arbetsområde. Jag spår att han kommer att locka nya kunder till sin verksamhet när han registrerat begreppet.

Hur ser det ut inom ditt arbetsområde? Kanske kan du sätta ord på ett fenomen inom ditt yrke och använda det ordet för att vinna marknadsandelar? Eller kanske kan du skapa ett nyord bara för att göra vardagen lite roligare? Skicka gärna in förslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar