tag:blogger.com,1999:blog-2891163685765568423.post6221014720134992302..comments2024-03-28T08:35:23.846+01:00Comments on Pratbubblor: Blodig frukt, fortsättningUnknownnoreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2891163685765568423.post-62594094981473586802010-05-05T20:00:34.057+02:002010-05-05T20:00:34.057+02:00Jag tror att butikerna är rädda för ordet "bl...Jag tror att butikerna är rädda för ordet "blod".englundhelenahttps://www.blogger.com/profile/00508229102552344614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2891163685765568423.post-80183375004773312152010-05-05T12:43:07.837+02:002010-05-05T12:43:07.837+02:00Det finns två förklaringmodeller.
Den korrekta ä...Det finns två förklaringmodeller. <br /><br />Den korrekta är att det är två olika saker. Blodapelsiner skördas bara en kort tid på året, främst på Sicilien. De andra röda apelsinerna är inte blodapelsiner, utan just "vanliga" apelsiner som får sin färg av ett annat ämne, och även annorlunda smak.<br /><br />Blodapelsin smakar alltså annorlunda än röd apelsin.<br /><br />Men sedan finns det idioter på livsmedelskedjorna som felaktigt kallar även blodapelsiner för röda apelsiner. Vilket gör att de stackare som vill ha blodapelsinsmak måste kolla efter ursprungs- och/eller artbeteckningar. <br /><br />Önskar att jag tyckte de var goda så jag kunde gå in i butikerna och fråga efter blodapelsin på samma sätt som jag fortsätter att fråga efter negerbollar på kondis. Politisk korrekthet ger en äcklig bismak i munnen...Peter Hjalmarssonhttps://www.blogger.com/profile/09873004161880142142noreply@blogger.com